Unelmiesi harjoittelija

Julkaistu 22.02.2016.

Alun perin olin menossa Helsinkiin ihan vain lomailemaan viikonlopuksi, mutta nyt pääsimme sopivasti juhlistamaan myös harjoittelupaikkani sekä asunnon löytymistä

Alkuvuoden tutkimusretket Aarresaaressa ja sitkeä yrittäminen kannatti, sillä sain kun sainkin harjoittelupaikan!

Viime viikot ovat olleet tenttien ohella touhuntäyteistä aikaa myös siksi, että harjoittelupaikka käänsi koko loppukevään suunnitelman päälaelleen. Pääsen tekemään harjoitteluani Opetushallitukseen Helsinkiin, mikä tietää luonnollisesti muuttoa uuteen kaupunkiin ja nykyisestä työpaikastani luopumista. Pelkkä asunnon metsästäminen kolmeksi kuukaudeksi pääkaupunkiseudulta oli varsinainen operaatio, mutta nyt kaiken pitäisi olla reilassa ja voin rauhallisin mielin odotella tulevaa kevättä.

Työskentelen Opetushallituksessa Opiskelijavalintojen tiimissä, jossa avustan esimerkiksi yhdeksäsluokkalaisten Yhteishakuun liittyvissä tehtävissä. Opetushallitus on ollut koko opiskeluaikani unelmapaikkani harjoittelun suorittamiseen, joten olo on vielä tälläkin hetkellä aika epätodellinen, vaikka sopimukset onkin jo allekirjoitettu ja harjoittelu alkaa viikon päästä (!)

Asunnon metsästykseen liittyvän paperisodan ohella ei itse harjoittelusopimustenkaan tekeminen ole ihan niin yksinkertainen juttu, kuin voisi kuvitella. Tarvitsin harjoitteluani varten yliopiston harjoittelutukea, jota haetaan Urapalveluista. Ennen kuin tuki myönnetään, täytyy opiskelijan tehdä harjoitteluun liittyvä opintosuunnitelma, lomake itse harjoittelutukea varten, ja lähettää oma kappaleensa lomakkeesta vielä tulevan työnantajankin täytettäväksi. Kun paperityöt sai pois alta, oli kuitenkin varsinainen harjoittelutuen myöntäminen sujuva ja nopea prosessi. Tämän jälkeen tietysti täytettiin vielä varsinainen harjoittelusopimus ja Opetushallituksen puolelta saan myös nimittämiskirjan määräaikaiseen virkasuhteeseen.

Harjoitteluun liittyvässä opintosuunnitelmassa pääsin pohtimaan esimerkiksi sitä, miten pystyn hyödyntämään opiskelemiani asioita harjoittelussa, ja miten harjoittelun työtehtävät taas hyödyttävät minua tulevaisuudessa. Harjoitteluni asettuu muihin opintoihini nähden aivan täydelliseen väliin, sillä viimeisetkin kurssini loppuvat tällä viikolla, ja suurimman osan loppukeväästä olisin ainakin opintojen suhteen ollut tyhjän panttina. Kunhan saan kandini kansiin, on harjoittelu myös viimeinen suoritus, joka puuttuu kandidaatintutkinnostani. Mikäli kaikki menee siis hyvin, pitäisi minun tulevana kesänä valmistua hallintotieteen kandidaatiksi.

Kesän suhteen suunnitelma on vielä hieman auki, mutta pidän vielä tiukasti peukkuja sen puolesta, että kesällekin löytyisi oman alan työpaikka. Suurimpaan osaan varsinaisista harjoittelupaikoista tarvitaan yliopiston tuki, ja kun käytän sen nyt keväällä, minulla ei ole enää mahdollisuutta saada sitä toista kertaa. Tällä hetkellä olo on kuitenkin niin helpottunut harjoittelupaikan löydyttyä, että kesätyöstressi on hieman lieventynyt.

Viime kesänä yhteiskunta-alan etujärjestö Suomen Yhteiskunta-alan ylioppilaat lanseerasi some-kampanjan, jossa alan harjoittelijat ovat voineet jakaa kuvia harjoittelustaan tunnisteella #unelmiesiharjoittelija. Kampanja jatkuu myös tänä vuonna, joten kannattaa käydä kevään ja kesän mittaan bongailemassa millaisissa paikoissa alamme opiskelijat suorittavat harjoitteluitaan ja keräämässä ideoita myös oman unelmien harjoittelupaikan löytämiseen!

Innosta pöhisten,

Sanna

Kommentit:

Hieno juttu!

Kirjoittanut Antti Mäenpää 25.02.2016 14:58:10

Onnittelut hienosta harjoittelupaikasta! Siellä pääkaupunkiseudullahan on hyvä aloittaa myös tiedustelut kesätöihin liittyen ;) Minulle on syntynyt vaikutelma, että oman alan töihin on päässyt jotenkin paljon todennäköisemmin kun on saanut sen ensimmäisen kontaktin ja nythän sinulle tulee ainakin näyttöä! :)

Kiitos!

Kirjoittanut Sanna-Mari Kauko 29.02.2016 11:54:27

Samaa toivon, että nyt harjoittelun jälkeen oman alan töihin olisi paremmat mahdollisuudet! Jonkin verran hakemuksia olenkin pääkaupunkiseudulle jo lähettänyt, mutta tiedustelut jatkuvat entistä aktiivisemmin nyt kun olen itse paikan päällä :)

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 22.02.2016 - Verkkotoimitus
Login