Taas mennään!

Julkaistu 18.09.2016.

Pomppufiilis!

Opiskelusyksyni koki tällä viikolla täydellisen yllätyskäänteen ennen kuin se ehti oikeastaan kunnolla alkaakaan.

Kesälomat on nyt lomailtu ja tällä viikolla pääsin kunnolla palaamaan Yliopistonrannan puuhien pariin. Viikon varrelle mahtui niin uuden sivuainekurssin käynnistyminen, ensimmäinen graduseminaari kuin edustajistoryhmämme palaverikin, joten arki kaikkine puuhineen lähti rullaamaan vauhdilla heti alusta lähtien. Olin odotellut erityisesti graduseminaarin alkamista jo pidemmän aikaa, ja torstaisen istunnon jälkeen tunnelmat alkavaa projektia kohtaan ovat hyvät. Tulevalla viikolla palautamme alustavat suunnitelmat omasta graduaiheesta, ja näiden pohjalta seminaariporukka jaetaan eri ohjaajille. Eteenpäin siis mennään, maltillisesti, mutta varmasti.

Gradunkirjoittelun ohelle olin suunnitellut tänä syksynä ottavani joitakin ylimääräisiä kursseja oman mielenkiinnon ja jaksamisen mukaan käytäviksi, jotta opiskeluvuosi ei menisi aivan pelkästään läppärin tuijotteluun ja Tritonian lehtereillä istuskeluun. Syksyn suunnitelmat menivät kuitenkin tällä viikolla sen verran uusiksi, että ylimääräiset kurssit joutuvat nyt väistymään uusien kuvioiden tieltä.

Etsin jo keväällä kesätöitä sillä ajatuksella, että voisin syksyllä jatkaa gradun kirjoittelun ohella vakituisemmin töissäkin, kun kaikki tarvitsemani kurssit viimeisiä sivuaineen verkkokursseja lukuunottamatta ovat jo valmiina. Osa-aikaisestihan olen töitä tehnytkin fuksivuoteni jälkeen koko opiskeluajan, mutta viime kevään harjoittelun jälkeen polte päästä nimenomaan oman alan töihin jäi kytemään mieltä toden teolla. Kesätöiden suhteen ei tärpännyt, joten seurailin ja hain kesälläkin syksyllä alkavia työ- ja harjoittelupaikkoja. Kova työ palkittiin lopulta, sillä pääsin YIT:n HR-yksikköön Helsinkiin harjoittelijaksi! Työ alkaa jo viikon päästä, ja jatkuu ensi kevääseen asti, joten pääsen näkemään ja tekemään useita erilaisia tehtäviä, joita henkilöstöhallinnon vuoteen kuuluu. Työtehtävät tulevat olemaan erilaisia myös aiemman harjoitteluni tehtäviin verrattuna, joten odotan todella innolla mitä kaikkea harjoittelu tuo tullessaan!

Omalta osaltani voin täysin allekirjoittaa vanhan sanonnan, että Se oikea tulee eteen odottamatta ja yllättäen; keväällä pakkasin elämäni Vaasasta Helsinkiin vajaan kuukauden varoitusajalla, ja tällä kertaa aikaa asioiden järjestämiseen on parisen viikkoa. Osa tuttavapiiristäni pitää poukkoiluani varmasti täydellisen pähkähulluna, mutta toisaalta tämä on ehkä juuri sitä opiskeluajan tuomaa vapautta parhaimmillaan; kun eteen tarjoutuu huikea mahdollisuus, siihen voi tarttua epäröimättä, mikäli elämäntilanne sen muuten sallii. Kevään harjoitteluni ajan säilytin vielä asuntoni Vaasassa, mutta tällä kertaa tarkoitus on muuttaa kokonaan pääkaupunkiseudulle. Toki Vaasassa tulee käytyä vielä säännöllisesti ainakin tänä syksynä, sillä ehdin sopia loppuvuodelle yhtä sun toista tekemistä niin yliopistolla kuin sen ulkopuolellakin.

Muuttolaatikoiden pakkailun lisäksi tulevalla viikolla puuhaa riittää vielä yliopistollakin, joten pitkästymään ei ehdi, vaikka malttamattomana odottelenkin jo töiden alkamista. Mukavaa ja energistä viikkoa kaikille, lisää mietteitä gradusta ja harjoittelusta luvassa taas ensi kerralla!

-Sanna

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 18.09.2016 - Verkkotoimitus
Login