SYYspuuhia

Julkaistu 25.10.2016.

Joka vuosi olen miettinyt ajan kuluvan aina vain nopeammin, mutta erityisesti tämä syksy on tuntunut katoavan kuin tuhka tuuleen.

Aivan kuin olisin vasta eilen odotellut Vaasassa lukukauden alkua ja graduseminaaria, ja nyt ollaan jo siinä vaiheessa syksyä, että syyslomatkin on jo lomailtu ja ulkona on pimeää sekä aamulla töihin lähtiessä, että pian töistä palaamisen jälkeen. Huhhuh!

Helsingissä vietettiin viime viikolla syyslomaa ja useampikin työkavereistani oli sen kunniaksi suuntaamassa lomareissuun. Itse käytin loppuviikon vapaani tehokkaasti, ja lähdimme isäni kanssa muuttokuorman noutoon Pohjanmaalle. Riihimäki-Vaasa-Riihimäki on aika tiivis reissu yhden päivän aikana heitettäväksi, mutta pääsimme kotiin vielä saman vuorokauden puolella ja ehdin täpärästi palauttaa jopa vanhan asuntoni avaimet Vaasassa ennen vuokranantajani toimiston sulkeutumista. Viihdyn Helsingissä paremmin kuin hyvin ja saan parhaillaan toteuttaa unelmiani työrintamalla, mutta hieman haikein mielin jätin kuitenkin vanhan asunnon ja tutut kuviot Vaasassa taakseni. Vaasa on ollut minulle koko tämän ajan ihan oikea koti, vaikka tie vei lopulta kuitenkin takaisin etelään. Koskaanhan ei tosin tiedä, josko työkuviot tai muut asiat johtavat vielä siihen, että tulevaisuudessa koti löytyykin taas Pohjanmaalta. Tällä hetkellä on kuitenkin erinomaisen hyvä näin.

Ennen muuttohaikeutta ehdin vielä edellisviikonloppuna ottaa ilon irti opiskelijaelämästä, sillä hallarit järjestivät yhteistyössä SYY-Wasan kanssa sitsit Vaasassa järjestettyjen SYYspäivien kunniaksi. SYYspäivät toivat Vaasaan yhteiskuntatieteilijöitä ympäri Suomen kuuntelemaan yhteiskunta-alan tuulia ja kouluttautumaan erilaisten alansa asiantuntijoiden opissa. Muuttosiivousten vuoksi päiväohjelma jäi itseltäni välistä, mutta illan sitseilläkin ehti onneksi vielä hyvin tutustua muiden kaupunkien kollegoihin, ja jokainen kaupunki toi myös sitsikulttuuriin omat mausteensa. Sitsikulttuurissa voi olla paljonkin eroja yliopistosta riippuen, joten oli hauska päästä kurkistamaan myös perinteisen vaasalaisen sitsikuplan ulkopuolelle.

Työelämätietous ja pohdinnat yhteiskunta-alasta eivät suinkaan jää tänä syksynä SYYspäivien varaan, sillä ensi viikolla Vaasan yliopisto ja SYY-Wasa järjestävät yhteistyössä erillisen Työmarkkinatietous-kurssin, jossa hallareille on tarjolla lisää tietoa tämän päivän työmarkkinoista ja yhteiskunnallisen alan osaamisvaatimuksista. Tilaisuudessa on puhujia niin Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n kuin Vaasan yliopiston ja työelämän osaajienkin puolesta, joten luvassa on varmasti mielenkiintoinen iltapäivä! Allekirjoittanutkin pääsee kertomaan tilaisuudessa omista kokemuksistaan työelämässä viimekeväisen harjoittelun pohjalta. Nähdään siis ensi viikolla!

 

-Sanna

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

X

Lähetä palautetta tästä sivusta

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

Palautteesi

 
Päivitetty 25.10.2016 - Verkkotoimitus
Login