Sitä tikulla silmään..

Julkaistu 11.01.2016.

joka vanhoja muistelee, vai miten se meni?

Uhkailevista ukaaseista huolimatta uskaltaudun vielä uuden lukukauden kynnyksellä tekemään pienen katsauksen viime vuoteen ja sen mieleenpainuvimpiin asioihin, koska kuulumisteni päivittely jäi syksyn kandikiireiden vuoksi niin vähäiseksi.

Työmahdollisuudet. Jatkoin alkuvuodesta lomaani hieman tavallista pidempään, ja pääsin harjoittelemaan opettajan töitä vanhalla kotilukiollani. Jouduin siirtämään pari kurssia tammikuulta seuraavaan kevääseen, mutta opettajanpöydän takana viettämäni kolmiviikkoinen oli varsin hauska ja itsellenikin opettavainen kokemus. Samalla yllätyin, miten paljon omista opinnoistani sainkin jo irti yhteiskuntaopin oppitunteja suunnitellessa, vaikka yliopistolla tuntuu välillä siltä ettei ole ehtinyt sisäistää vielä kunnolla oikein mitään kaiken tietotulvan keskellä.

Halhallitus. Vietin aiemmin jo yhden upean vuoden hallitustoiminnan parissa ainejärjestömme tiedottajana, mutta viime vuosi onnistui silti lyömään edellisen laudalta. Koulutuspoliittisen vastaavan tehtävät sopivat minulle kuin nokka päähän, ja oli upeaa päästä konkreettisesti vaikuttamaan opintoihimme yhdessä oppiainevastaavien kanssa. Samalla oli todella mieluista huomata, ettei kiinnostus opiskelijavaikuttamiseen ollut yksipuoleista, vaan myös tiedekunnan väki otti kehitysehdotuksemme ja kuulumisemme avosylein vastaan. On mahtavaa voida luottaa siihen, että mitä tahansa mielen päällä onkaan opintoihin liittyen, niin joku ottaa pulman todella ratkaistavakseen ja opiskelijoista välitetään aidosti.

Tapahtumat. Halhallituksen parissa pääsin luonnollisesti myös mukaan tapahtumien järjestämiseen, ja omista kekkereistämme mieleen painuivat erityisesti sitsit sekä syksyn perinteiset Virkaanastujaiset ja Hallariaiset. Takavuosina joku on joskus uskaltautunut väittämään hallareita harmaiksi ja tylsiksi opiskelijoiksi, mutta tämä uskomus lienee pikkuhiljaa todistettu vääräksi: vaikka sen itse sanonkin, hallarit osaavat todella pitää hauskaa ja järjestää huikeita tapahtumia joissa tunnelma on katossa. Muista tapahtumista mieleenpainuvin oli varmasti ylioppilaskunnan vuosijuhlat. Vujut ovat aina hauskoja tapahtumia, ja hyvien ystävien seura kruunasi illan.

Uudet tuttavuudet. Vaikka ainejärjestötyö toi mukanaan uusia tuttavuuksia jo edellisvuonna, tutustuin tuolloin kuitenkin uusiin ihmisiin pääosin syksyllä ollessani mukana tutorprojektissa. Kuluneena vuonna ainejärjestöissä oli mukana valtava määrä aikaisemman vuoden tutor-tuttuja, mutta myös uusia kasvoja joiden kanssa järjestettiin tapahtumia ja ajettiin opiskelijoiden etuja. Syksyllä järjestetyt edarivaalit toivat mukanaan jälleen liudan uusia tuttavuuksia Filosofisesta tiedekunnasta, kun olin mukana Hallinnoivien humaanien vaalilistalla.

Kandi. Suurin osa viime syksystä vierähti tietokoneen parissa, kun ensin suunnittelin, sitten hain tietoa ja lopulta kirjoitin kandidaatintyötäni. Valitsin aiheekseni asiakaslähtöisyyden julkisissa palveluissa, enkä voisi olla juuri tyytyväisempi valintaani. Aihe oli erittäin mielenkiintoinen, ja minulla on omakohtaista vertailukohtaa yksityisen sektorin palveluista siihen liittyen, joten työläydestä huolimatta motivaatio kirjoittamiseen oli korkealla. Joulukuun loppuseminaarikin meni hyvin, ja nyt vuoden alussa työ on oikeastaan pieniä viilailuja vaille valmis. Tavoitteena on, että kuun vaihteen tienoilla saan tutkielman kansiin.

Vapaa-aika. Vapaa-aikaani täytti viime vuonna luonnollisesti järjestötyö ja erilaiset tapahtumat, mutta erityisesti syksyllä otin kiireiden keskellä täysin velvollisuusvapaatakin aikaa, ja se teki hyvää. Reissasin pitkin Suomea niin yksin kuin kaveriporukalla, eikä ankea syysilmakaan päässyt iskemään mielialaan yhtä pahasti kuin aikaisempina vuosina. Huhtikuussa luokseni muutti pieni koiranpentu, joka pisti aikatauluja myös hieman uuteen järjestykseen; aiemmin olin saattanut olla koko päivänkin poissa kotoa, aamulla koulussa ja illalla töissä tai muissa riennoissa, mutta koira vaatii tietenkin säännöllisempää päivärytmiä. Uusi tasaisempi arki on ollut kuitenkin kaikin puolin mukavampaa, eikö kotona hengailu haittaa kun seurana on pirteä karvapallo.

Viime vuosi oli kaikin puolin tapahtumarikas ja tuleva tarjoaa varmasti taas täysin uudenlaisia seikkailuja. Niistä lisää kuitenkin ensi kerralla!

 

-Sanna

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 11.01.2016 - Verkkotoimitus
Login