Jotain uutta, jotain vanhaa

Julkaistu 17.01.2016.

Tänä vuonna talvi saavutti myös länsirannikon!

Ja jotain hallarinsinistä.

Ensimmäiset luentoni tämän vuoden osalta alkoivat viime maanantaina, ja alkuluentojen perusteella puuhaa vaikuttaa riittävän vielä alkukeväällekin niin, ettei peukaloitaan ehdi pyöritellä turhan paljon. Yleensä ensimmäiset luennot menevät aina hieman kurssin käynnistelemiseen, mutta tällä viikolla päästiin kyllä todella jo asian äärelle. Ensimmäiset äidinkielentehtävät ja ryhmätyöaiheen valinnat odottelevatkin parhaillaan tekijäänsä.

Oma tilanteeni opintojen suhteen on tulevan kevään ja oikeastaan koko vuoden osalta siinä mielessä mielenkiintoinen, että pakollisista opinnoista jäljellä olevat kurssini alkavat hiljalleen olla yhden käden sormilla laskettavissa. Maisterin tutkinnossa kursseja on merkittävästi vähemmän kandiin verrattuna, ja kun kävin konsultoinnin valmiiksi jo viime kevään lopulla, jäi aineopintoja tälle keväälle vain kahden kurssin verran.  Jos kaikki menee laatimani lukujärjestyksen mukaisesti, viimeiset luennot loppuvat näillä näkymin helmikuun puolenvälin tienoilla. Tämän jälkeen minulla onkin täysi vapaus (ja vastuu) miettiä haluanko tehdä vielä ylimääräisiä opintoja, vai pyrinkö kokopäiväisesti työelämään ja odottelen ensi syksynä alkavaa graduseminaaria. Mielenkiintoisia kursseja pyörii toki vielä loppukeväästäkin, mutta opintojeni ollessa jo näin pitkällä alkaa elämän ykköstoiveena- ja tavoitteena olla oman alan työpaikan löytäminen.

Tuleva vuosi tulee poikkeamaan aiemmista myös siinä mielessä, että ensi kertaa fuksisyksyni jälkeen minulla ei ole mitään hallitusvirkaa järjestötoiminnassa. Virallisesta hallituspestittömyydestä huolimatta vaikuttaminen yliopistolla jatkuu omalta osaltani kyllä muilla tavoin, sillä jatkan edelleen hallareiden riveissä julkisjohtamisen oppiainevastaavana.

Oppiainevastaavuuden ohella pääsen kokeilemaan siipiäni edunvalvonnassa myös täysin uusilla vastuualueilla, sillä minut valittiin viime syksynä hallopediksi Filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon sekä Vaasan yliopiston koulutusneuvostoon. Perheeni hämmennyksen partaalle saaman nimihirviön takaa löytyy sana hallinnon opiskelijaedustaja, ja tehtävänäni on edellä mainituissa yliopiston toimielimissä tuoda esiin opiskelijanäkökulmaa ja pitää huolta myös meidän eduistamme. Koulutusneuvoston tehtävänä on pohtia opetusta ja koulutusta yleisellä tasolla Vaasan yliopistossa, ja sen kokoukseen pääsinkin mukaan kertaalleen jo viime syksynä. Filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto taas keskittyy asioiden tarkasteluun erityisesti oman tiedekunnan sisällä. Vaikuttaminen muuttaa siis muotoaan, mutta mielenkiintoisia näköalapaikkoja on varmasti luvassa näiden uusienkin pestien parissa.

Näillä mietteillä mennään siis kevättä kohti, katsotaan mitä kaikkea se tuokaan vielä tullessaan!

-Sanna

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 17.01.2016 - Verkkotoimitus
Login