IsoD ja muita marraskuun kuulumisia

Julkaistu 14.12.2016.

Kaikkien aikojen haalarimerkki!

Marraskuu hurahti ohi vauhdilla koulutehtävien, töiden ja touhuntäyteisten viikonloppujen parissa.

Kuten alkusyksystä kerroin, opintojen puolesta ei tänä syksynä ole ollut ohjelmassa enää kuin ”vain” gradu graduseminaareineen, sekä kaksi viimeistä markkinoinnin sivuainekurssia. Marraskuu kului pitkälti ensimmäisen markkinoinnin kurssin suoritteluun, ja siitä päästyäni alkoi seuraava perään. Vaikka kurssit ovat suhteellisen työläitä, pidin erityisesti tuon syksyn ensimmäisen kurssin hieman erilaisesta suoritustavasta. Monesti kursseilla paahdetaan yksi tai kaksi hieman pidempää esseetä ja tentti päälle, mutta tällä kertaa pitkin kurssia tehtiin hieman pienempiä kokonaisuuksia, joista kurssin loppuun mennessä oli toki muodostunut lähes kandin verran tekstiä. Kurssi tuntui kuitenkin näin paljon monipuolisemmalta ja myös mielekkäämmältä tehdä.

Syksyn mittaan tahti on kiihtynyt myös töiden suhteen. Syksyn aikana tekemäni työ huipentuu oikeastaan jo ylihuomenna, kun ensi kevään ja kesän harjoittelijahakumme pyörähtää käyntiin! Viimeisten parin kuukauden aikana olen valmistellut tulevaa hakua, järjestellyt käytännön asioita, ja esimerkiksi pohtinut haun viestintää ja markkinointia. Työnkuvani on siis todella monipuolinen, ja nyt varsinaisen hakuvaiheen alkaessa tehtävät muuttavat taas hieman muotoaan.

Yksi marraskuun tärkeimmistä tapahtumista ajoittui kuitenkin aivan kuun loppuun, kun dekaaninamme toiminut aluetieteen professori Hannu Katajamäki piti jäähyväisluentonsa ja jäi eläkkeelle yliopiston palveluksesta. Katajamäki on ollut todellakin dekaani isolla D:llä, ja hän on tehnyt työtään opiskelijoiden ja Filosofisen tiedekunnan eteen suurella sydämellä. Itse olen tehnyt Hannun kanssa yhteistyötä erityisesti hallareiden kopona toimiessani, ja pariin kertaan ehdin istua hänen johtamissaan tiedekuntaneuvoston kokouksissakin. Asemastaan huolimatta Hannua on aina ollut helppo lähestyä, ja hän on ottanut opiskelijoiden mietteet ja huolet aina omikseen. Opiskelijoiden keskuudessa Hannu nauttii suurta, suorastaan ainutlaatuista arvostusta, ja tästä syystä hänen eläkkeellejäännillään on erityinen merkitys meille kaikille. Filosofisen tiedekunnan ainejärjestöt järjestivät jo aiemmin syksyllä kahvituksen Hannun kunniaksi, ja tämän lisäksi Övertäjät ry teetti dekaanillemme oman haalarimerkin. Merkki pääseekin varmasti monissa haalareissa kunniapaikalle.

Hannu tunnetaan myös äärimmäisen taitavana luennoitsijana, ja meidän ei Vaasassa-asuvien onneksi jäähyväisluento streamattiin, joten minäkin seurasin luentoa silmä tarkkana ja haikein mielin kotoa Helsingistä käsin. Luennollaan Hannu kertasi uransa vaiheita, ja mietteitä yliopistomaailman tämänhetkiseen tilaan liittyen. Hannun luento löytyy hänen blogistaan Aluekehityksen arki. Haluan vielä omasta puolestani kiittää Hannua kaikesta hänen tekemästään työstä, vaikuttavista luennoista ja antoisista keskusteluista, ja toivottaa leppoisia eläkepäiviä Aurajoen rannalle!

 

-Sanna

Kommentit:

Kiitos

Kirjoittanut Hannu Katajamäki 15.12.2016 13:37:55

Hienot sanasi tekivät minut sanomattoman iloiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 14.12.2016 - Verkkotoimitus
Login