Etsitään kesätyöpaikkaa tositarkoituksella

Julkaistu 22.01.2016.

Messuilta tarttui luonnollisesti mukaan myös jos jonkinlaista mainosmateriaalia

Taas on se aika vuodesta, kun opiskelijat alkavat pohtia tulevan kesänsä suunnitelmia, ja ennen kaikkea kuumeisesti etsiä kesätyö- ja harjoittelupaikkoja itselleen.

Aiemmassa työhistoriassani olen selvinnyt kiitettävän helposti työnhakuprosessista, sillä olen löytänyt aiempaa työkokemustani vastaavan työpaikan itselleni jo tammikuun puolella, eikä asiasta ole tarvinnut stressata sen pidemmälle. Nyt oman alan töitä etsiessä tilanne on täysin eri, sillä paikkoja on tarjolla huomattavasti vähemmän ja kiinnostuneita hakijoita taas on moninkertaisesti enemmän suhteutettuna tarjolla oleviin paikkoihin.

Monelle työnhakijalle yllätyksenä saattaa tulla se, että hakujen kanssa tulee olla liikkeellä todella ajoissa. Useimmat isoimmista yrityksistä ja esimerkiksi valtion virastoista ottavat hakemuksia vastaan helmikuun ajan tai hakuaika päättyy kuun loppuun, joten jos työnhakuun herää vasta maaliskuulla, on todennäköisesti ehtinyt ohittaa jo useammankin potentiaalisen työnantajan kesärekrytoinnin. Toki hakuja on auki pidemmällekin kevääseen ja loppukeväästä voidaan rekrytoida vielä uusia paikkoja, mutta suurin osa on rekrytoinnin kanssa liikkeellä heti alkuvuodesta. Omia mahdollisuuksiani tutkiessa törmäsin yllättäen  siihenkin, että vaikka aloitin hakujen silmäilyn jo joulun jälkeen, olin silti pariin paikkaan auttamattoman myöhässä. Esimerkiksi joidenkin suurempien organisaatioiden Trainee-ohjelmiin haut saattavat olla jo hyvissä ajoin syksyllä, varsinainen koulutus keväällä ja työt kesällä, joten asiaa olisi tullut selvitellä jo lähes puoli vuotta sitten. Tästä viisastuneena osaa siis tulevaisuudessa tutkia mahdollisuuksia tarkemmin jo reilusti ennen vuodenvaihdetta.

Yliopistolla järjestettiin tiistaina Contact- rekrymessut, joissa omaa toimintaansa sekä kesätyömahdollisuuksia oli esittelemässä lähes 30 yritystä ja työnantajaa. Edellisenä kahtena vuotena olen jotenkin onnistunut ohittamaan messut, sillä fuksivuonnani kesätyöpaikka oli tässä vaiheessa vuotta jo selvillä, ja viime vuonna taas en ollut kaupungissa lainkaan kun messut järjestettiin. Tänä vuonna halusin kuitenkin ehdottomasti päästä katsomaan millainen pöhinä messupaikalla käy. Osaan paikalla olevien yritysten tarjoamista paikoista olin ehtinyt tutustua jo etukäteen potentiaalisia työmahdollisuuksia kartoittaessani, joten messuilla oli loistava tilaisuus päästä kyselemään lisää heidän tarjoamistaan kesätöistä. Ja tarttuipa messuilta mukaan muutama uusikin idea. Yliopistossa ei opintojen puolesta tule liiaksi asti työelämärelevanssia tai mahdollisuuksia päästä tapaamaan tulevaisuuden työnantajia joten on loistavaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään varsinaisen opinto-ohjelman ulkopuolella.

Millaisten työtehtävien parissa haluaisin sitten itse tulevaisuudessa työskennellä? Olen kiinnostunut aika monipuolisesti erilaisista hallinnon ja johtamisen sektorin tehtävistä, ja niiden parissa työskentelyyn myös koulutukseni antaa luonnollisesti parhaat mahdollisuudet. Myös esimerkiksi markkinointi ja tuotekehitys kiinnostavat minua erittäin paljon kaupallisen alan työkokemukseni vuoksi. Näin aluksi toivon löytäväni työpaikan, jossa pystyisin hyödyntämään aiempaa asiakaspalvelutaustaani sekä siihen liittyvissä työtehtävissä oppimiani asioita yhdistettynä opintojeni tuomaan osaamiseen. Myöhemmin, kun kokemusta ja näkemystä on karttunut enemmän, haluaisin ehkä mieluiten työskennellä palvelujen johtamiseen liittyvissä tehtävissä ja esimerkiksi palveluiden kehittämisen parissa. Toisaalta toiveet saattavat vielä matkan varrella muuttuakin sitä mukaa, kun saan kokemusta uudenlaisista työtehtävistä. Tästäkään asiasta ei auttaisi siis stressata liikaa etukäteen.

Kalaonnea työpaikan metsästykseen kaikille hakijoille!

 

-Sanna

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 22.01.2016 - Verkkotoimitus
Login