Avoimin mielin

Julkaistu 08.02.2017.

Maanantaina 6.2. pyörähti käyntiin siirtohaku Jyväskylän yliopistoon. Monelle kieltenopetuksen siirtyminen Jyväskylään oli varmasti aluksi järkytys, kuten myös minulle itsellenikin, mutta reilun puolen vuoden sulattelun jälkeen asiaan on jo helpompi suhtautua. Itse olin aluksi jyrkästi liikkeenluovutusta vastaan, mutta syksyn aikana käydessäni erilaisissa infoissa ja kokouksissa minulle valkeni, että kieltenopetuksen siirtäminen Jyväskylän yliopistoon on todellakin paras vaihtoehto muiden joukosta. Valtion rahoituksen kiristyessä oli kuitenkin jonkinlainen ratkaisu tehtävä.

Syksyn edetessä aloin pohtia Jyväskylään siirtymistä, vaikka alun perin olinkin ajatusta vastaan. Kielet ovat yksi Jyväskylän yliopiston strategisista painopisteistä ja siksi heidän opetustarjontansa kielissä on hyvin laaja. Sivuainevalikoima on suurempi kuin Vaasassa, ja oman pääaineeni kurssitkin kuulostavat mielenkiintoisemmilta ja monipuolisemmilta Jyväskylässä. Tutkintorakennekin on joustavampi, sillä vapaavalintaisia kursseja on tuplasti enemmän kuin Vaasan yliopiston kielten tutkinto-ohjelmissa. Myös opettajaksi haluavalle Jyväskylän yliopisto tarjoaa kätevän mahdollisuuden suorittaa pedagogiset opettajaopinnot. Kaiken lisäksi yliopistoliikunta on paljon monipuolisempaa kuin Vaasan yliopistossa.

Ennen joulua listasin paperille siirtymiseen liittyvät plussat ja miinukset, ja hyviä puolia kertyi paljon enemmän kuin huonoja. En keksinyt yhtäkään niin hyvää syytä jäädä Vaasaan, etteikö minun kannattaisi siirtyä Jyväskylään. Siellä saan varmasti haluamaani kontaktiopetusta ja kaupan päälle mielenkiintoisempia kursseja. Itse haaveilen kielten opettajan ammatista, joten Jyväskylään siirtyminen on minulle henkilökohtaisesti paras ratkaisu. Myös yliopistoliikunnan tarjoamat monipuoliset mahdollisuudet Jyväskylässä vaikuttivat päätöksentekooni. Totta kai on surullista, että kaverini jäävät Vaasaan, mutta luotan siihen, ettei ystävyys kaadu väliaikaiseen välimatkaan.

Vaikka en olekaan alun perin vaasalainen, Vaasasta on tullut minulle toinen koti. Rakastan sitä, että meri on niin lähellä kaupunkia ja Vaasa on mielestäni juuri sopivan kokoinen kaupunki. Ajattelen kuitenkin, että voin aina palata Vaasaan valmistuttuani, mikäli mieleni halajaa takaisin Pohjanmaalle. Toisaalta Jyväskylään muuttaminen tuo kivaa pientä vaihtelua elämään, mikä on aina positiivista.

Toivon, että jokainen kieltenopiskelija löytää itselleen parhaan vaihtoehdon tässä tilanteessa, oli se sitten Vaasaan jääminen tai Jyväskylään siirtyminen. Haluan kuitenkin rohkaista kaikkia olemaan avoimia muutokselle ja ajattelemaan myös niitä hyviä asioita, joita Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylä voi tarjota.

Tsemppiä päätöksentekoon,
Minna

Kommentit:

Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

Kirjoittanut Ilpo Ojala 09.02.2017 14:29:00

Kiitos hyvästä kirjoituksesta, Minna! - toivotan MInnan tavoin myös omasta puolestani jokaiselle asiaa vielä pohtivalle tsemppiä päätöksentekoon!

Kuten myös

Kirjoittanut Juuso Vataja 10.02.2017 10:43:02

Olipa mukavaa lukea raikas ja positiivinen kirjoituksesi. Asenteesi on oikea, avoimin mielin kohti uutta. Turha vaipua poteroon 'kovaa kohtaloa' kiroamaan.

Tällaiset tunnelmat

Kirjoittanut Mikhail Kosolov 11.02.2017 10:25:47

Kirjoittajaa siis harmittaa, mutta ei harmita onneks!

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 08.02.2017 - Verkkotoimitus
Login