Uusimmat blogikirjoitukset

24.jpg

21.03.2018 0 comments. - Puuvillatehtaan puntari

Onko digitalous pettävällä pohjalla?

Digitalouden kehitys ja toiminta perustuu pääasiassa ilmaisen resurssin eli ilmaisen tiedon hyödyntämiseen. Miten käy jos tiedon omistaja pyytääkin siitä käyvän hinnan?

thumbnail_pioneer_plaque.png

21.03.2018 0 comments. - Ajatusyhteys

Tekoäly: uhka vai mahdollisuus

Tekoälyn kiinnostavimmat mahdollisuuden mullistavat käsityksemme ihmisestä.

thumbnail_sote_tarvitsee_alypahkaa_ei_tylypahkaa.jpg

09.03.2018 4 comments. - Ihmisen ääni

Kuinka paljon epävarmuutta Sote sietää?

Miksi siis kukaan haluaa heikkoa maakuntaa? Miksi kukaan haluaa uudistusta, jonka rahoitus ja rahoituksen vaikutukset ovat epävarmoja? Entä, miksi kukaan haluaa uudistusta, jossa perustyötä tekevät ihmiset on jätetty aivan liian vähälle huomiolle? Mistä sitten kiikastaa? Väitän, että aivan liiasta politiikasta.

thumbnail_self-portrait_1889.jpg

07.03.2018 3 comments. - Ajatusyhteys

Sisätöissä

Omien arvojen, asenteiden ja uskomusten tunnistaminen voi mennä pieleen.

thumbnail_text_to_emojis.png

05.03.2018 2 comments. - Communication Hashtagged

Colons and Curves

What has the Lascaux cave in France got to do with Whatsapp? More than you think. One is among the earliest forms of communication and the other is among the latest? Right. What else? Think again. Let me put it this way: what has the ancient Egyptian Book of the Dead got to do with the text message you sent wishing your significant other a happy birthday? In addition to being forms of communications, both share an element that seems deeply seated in human communication: pictures. The engravings...

thumbnail_laptop-2557572_1920.jpg

27.02.2018 0 comments. - Marketing Goes...

Marketing goes… pro gradut

Aina välillä me markkinoinnin opettajat ja tutkijat törmäämme ajatukseen, että markkinointi on vain luovaa ideointia, jolla ei ole varsinaisesti tekemistä kunnon bisneksen kanssa. Kuinka vanhanaikaista ja väärinymmärrettyä ajattelua se onkaan!

8.jpg

27.02.2018 1 comments. - Puuvillatehtaan puntari

Huonot juridiset käsitteet ja johtaminen

Opiskelijatöiden arvioinnin ja opetuksen suunnittelun ym. tehtävien välissä kaivelin esiin Euroopan yleisen tuomioistuimen päätöksen asiassa T—216/15 (annettu 5.2.2018), jota on käytetty nyt SOTE- ja maakuntareformin kaatamisen välineenä. Ottamatta kantaa reformeihin kehotan lukemaan tuomioistuimen päätöksen, jonka perusteluissa on mielestäni kummallista tekstiä ja ihmeellisiä ajatuksia.

thumbnail_petra.jpg

22.02.2018 0 comments. - Chydeniaanisia kauppatieteitä

Opintoja takana reilu lukukausi – still alive!

Ihan ensimmäiseksi pitää tunnustaa, että en ole elämässäni lukenut kunnolla yhtään blogikirjoitusta (virkkausohjeita ei kai lasketa), saati kirjoittanut sellaista.