Uusimmat blogikirjoitukset

23.jpg

19.09.2018 2 comments. - Hallinnon tutkija

Lisääntyykö kilpailu sääntelyä purkamalla?

Tällä kertaa Hallinnon tutkija yrittää osoittaa ettei Betteridgen laki ole kokonaan totta, vaan otsikossa voi olla kysymysmerkki silloinkin kun tekstin antama vastaus ei ole yksiselitteisesti ei.

thumbnail_1600px-edith_piaf_zingt_in_ons_land-bestanddeelnr_914-6438.jpg

19.09.2018 3 comments. - Ajatusyhteys

Édith Piafin katumus

Piafia kuunnellessa on helppoa yhtyä siihen, etten kadu mitään.

thumbnail_anna-kaisa_valkama.jpg

18.09.2018 1 comments. - InnoBabble-blog

The Digitalization Academy - Vaasa's solution to the talent shortage

Lately, we have been happy in Vaasa and we are doing well! Wärtsilä has announced exciting news on their investment in the new Smart Technology Hub in Vaasa.

thumbnail_pixabay_statue.jpeg

16.09.2018 0 comments. - Pop-up leadership

#metoon jälkeen

Suomalaisilla työpaikoilla ihmetellään, miten suhtautua #metoo-liikkeen jälkimaininkeihin. #metoo alkoi Amerikassa elokuvateollisuuden alalla, ja levisi somessa salamannopeasti ympäri maailmaa. Omassakin melko kansainvälisessä some-ystäväpiirissäni moni kirjoitti Facebook-tililleen postauksen #metoo tarkoittaen, että myös heitä on kähmitty, lähennelty ja kohdeltu väkivaltaisesti. Tai että he ovat joutuneet kuuntelemaan seksistisiä kommentteja, rasvaisia vitsejä ja...

13.jpg

05.09.2018 0 comments. - Puuvillatehtaan puntari

Valtio, oikeus, markkinat

Olen tutkinut hiljattain markkinoiden määrittelyä oikeudessa ja siinä yhteydessä voimassa olevan kansallisen ja euroopalaisen lainsäädännön merkitystä valtiolle, kunnille ja yrityksille sekä markkinoille. Suurimmat kipupisteet näyttävät olevan sekä Euroopassa että kansallisesti siinä, mitä julkinen valta saa tehdä. Näkemykset jakautuvat.

thumbnail_las_meninas_1656.jpg

05.09.2018 0 comments. - Ajatusyhteys

Voiko vanhemmuutta mitata?

Ainakin voidaan laskea erilaisia vanhemman rooliin kuuluvia tekoja.

thumbnail_people-2591874_1920.jpg

04.09.2018 1 comments. - Pop-up leadership

Why the rhetoric of "we need the best people" is so counterproductive

It implies that we believe deeply in universal truths, for instance, that the best people are the best in every situation and organization. Or, that this ‘bestness’ could, somehow be measured scientifically. Clearly there are very talented people who do well in many fields, I do not deny that. Yet I am increasingly uncomfortable with this dominant rhetoric of talent management. (The least you could ask is, the best for whom and for what situation.)

thumbnail_mg_5554.jpg

28.08.2018 0 comments. - Promootioblogi 2018

Mustia hattuja ja teräviä miekkoja

Yliopiston merkittävin ja juhlavin akateeminen tilaisuus on tohtoripromootio, joka järjestetään kuin olympialaiset. Ei siis vuosittain, vaan välissä on tyypillisesti viidestä kymmeneen vuotta.