Sisulla ja rohkealla asenteella

Julkaistu 07.11.2017.

Syksyyn yliopistossa kuuluvat ehdottomasti fuksit, uudet opiskelijat. Hiljentyneen kesän jälkeen kampus on taas täynnä sinnikkäitä ja tulevaisuuteen rohkeasti uskovia nuoria.

Viime syksyn ja kevään ajan me kerroimme näille nuorille yhdeksästä hyvästä syystä valita Vaasan yliopisto. Meiltä opiskelija saa laadukasta opetusta, bisnesälyä ja tutkinnon, jota työnantajat arvostavat. Erityinen vahvuutemme on yhteisöllisyys, ja nyt saamme toivottaa fuksit tervetulleiksi osaksi tiivistä yliopistoperhettämme.

Nämä nuoret ovat jättäneet entisen ja ovat valmiita uuteen. Yliopiston orientaatiopäivät ja ylioppilaskunnan tutorit auttavat alkuun ensimmäisinä viikkoina.​ Nuoret opiskelevat ja elävät uudenlaista arkea uusine ystävineen mutta myös haasteineen. Pulmapaikoissa yliopistomme tarjoaa monenlaisia tukipalveluita opintojen neuvonnasta terveydenhuoltoon ja vapaa-ajan virikkeisiin.

Aikanaan nämäkin fuksit etenevät opinnoissaan, valmistuvat ja löytävät oman tiensä. Nuoruus kantaa ja antaa luottamusta huomiseen. Tällaisten ihmisten matkalla on ilo olla mukana. He ovat sisukkaita ja rohkeita ja heillä on tahto ylittää omat kykynsä, askel kerrallaan. Vastoinkäymiset ja virheet kuuluvat elämään, mutta tärkeintä on ottaa haaste vastaan.

Tässä lehdessä tapaamme useita sisukkaita ihmisiä. Yksi heistä on alumnimme, yrittäjä Heidi Jaara, joka perusti luksusbrändi Balmuirin ja on nyt yrityksen toimitusjohtaja ja pääsuunnittelija. Hän haluaa erottautua joukosta ja tehdä asiat juuri toisin, kuin mihin kaupan alalla on totuttu. Rohkea asenne on vienyt yrityksen pitkälle – asiakkaina on niin arvostettuja tavarataloja maailmalla kuin julkkiksiakin.

Aikuisopiskelija Sari Peltola teki ensin töiden ohella ja sitten kotona vauvan kanssa kauppatieteiden maisterin tutkinnon. Haastattelun lomassa en voinut olla miettimättä, kuinka helppoa olisi ollut jättää kaikki kesken ja luovuttaa. Peltolalle tämä ei kuitenkaan tullut kysymykseen. Kun hän jotakin aloittaa, hän myös vie asiat loppuun.

Lannistumattomuutta vaati myös tekniikan alan yliopistokoulutuksen saaminen Vaasaan. Se oli upea yhteisponnistus, jossa mukana olivat yliopiston lisäksi niin teollisuus, Vaasan kaupunki kuin alueen kunnatkin. Tie Vaasan yliopiston rehtorien juhlapuheiden haaveilusta ministeriön antamaan diplomi-insinöörien tutkinnonanto-oikeuteen oli pitkä – se kesti aina 1960-luvulta vuoteen 2004.

Tiina Ramsila
Asiantuntija, viestintä

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 07.11.2017 - Verkkotoimitus
Login