Monikanavapujottelua

thumbnail_vy_300ppi_kakelanmikko_1.JPG

07.11.2017 0 comments.

Sisulla ja rohkealla asenteella

Syksyyn yliopistossa kuuluvat ehdottomasti fuksit, uudet opiskelijat. Hiljentyneen kesän jälkeen kampus on taas täynnä sinnikkäitä ja tulevaisuuteen rohkeasti uskovia nuoria.

thumbnail_virtual_reality.jpg

15.08.2017 0 comments.

Oivaltavaa oppimista digiajassa

Oivaltamisen ilo on kaiken oppimisen paras motivaattori. Myös tieteessä ja taiteessa suuret saavutukset ovat syntyneet oivaltamisen ansiosta. Miten oppia itse ja auttaa muita oppimaan? Tämä on kysymys, jonka ei soisi unohtuvan nykyisessä opetuksen digitalisaatio -keskustelussa.

thumbnail_tarja-tyohuoneessa-p.jpg

25.02.2017 1 comments.

Muutoksen johtaminen vaatii avointa viestintää

“If you wanna make the world a better place, take look at yourself and make a change” – Michael Jackson, Man in the Mirror.

thumbnail_8021848970_a797bf7afd_b.jpg

18.11.2016 0 comments.

Kohti parempaa työelämää

Muutin runsas vuosi sitten perheeni kanssa Vaasaan. Elämänmuutos tuntui isolta, oli uusi työ, uusi koti ja uusi kaupunki. Sukelsin innolla tehtävääni Vaasan yliopistolla. Uudet ihmiset ja asiat toivat valtavasti energiaa. Nyt yliopistoyhteisö on minulle jo kuin toinen koti. Työ on merkityksellistä ja mielenkiintoista. Samaan aikaan joudun kuitenkin miettimään, miten päihitän työn organisointiin liittyvät haasteet: kiireen tunteen ja pirstaleisuuden?

22.jpg

18.05.2016 0 comments.

Rohkea kulkee omaa polkuaan

Paperi tärisee, kädet hikoavat, seinäkello naksuttaa piinallisen hitaasti. Puhe takeltelee, ajatus katkeaa. Joku takapulpetissa huokaisee, toinen tirskahtaa. Sellaista oli monelle esitelmän pitäminen koulussa kymmenenvuotiaana.

thumbnail_annukka_jokipii.jpg

19.01.2016 0 comments.

Talouspetoksista sähköverkkoihin - Minä ja tiede -luentojen kevätkausi alkoi

Minä ja tiede -luentojen kevätkausi starttasi tänään reippaasti yliopistotutkija Annukka Jokipiin luennolla "Talouspetos ja vaaran merkit". Luento pidettiin Seinäjoen kaupunginkirjastossa. Saman luennon ehtii vielä kuulemaan torstai-iltana klo 18 Vaasan pääkirjastossa.

16.jpg

08.12.2015 0 comments.

Johtaminen on viestintää

Mad Men -sarjassa pomoilla on sihteerinsä portinvartijana, mahdollisuus hautautua kulmahuoneeseen suljettujen ovien taakse ja oikaista grogilasi kädessä sohvalle mietiskelemään. Alaiset saavat sitten kyllä aikanaan kuulla päätöksistä tiedotusluontoisesti, kunhan ne on tehty.

3.jpg

12.05.2015 1 comments.

Yliopisto antaa voittajan asenteen

Juttelimme töissä siitä, miten kukin on pystynyt hyödyntämään omia yliopisto-opintojaan urallaan. Kovin tyytyväiseltä väki vaikutti saamaansa oppiin.