Monipuolisempaan aluekehitysnäkökulmaan

Julkaistu 02.03.2016.

Aluetutkimus alkaa olla yhden tutkijan monopoli.

Kaipaan monipuolisia ja näkemyksellisiä puheenvuoroja aluekehityksestä. Suomessa on muitakin aluetutkijoita kuin Timo Aro ja hänen tilastonsa. Timo Aron tutkimuksia käytetään liiankin tarkoitushakuisesti keskittävän yhteiskuntapolitiikan vaihtoehdottomuuden todisteluun.

Keskusteluun tarvittaisiin lisää sävyjä. Onko maa nielaissut muut aluetutkijat ja vain Timo Aro on jäänyt jäljelle? Missä te piileskelette?

Kommentit:

Imperialistinen taloustiede jyrää

Kirjoittanut Hannu 02.03.2016 19:15:31

Kyse on ehkä laajemmasta ilmiöstä, jossa taloustiede on vallannut alaa muilta tieteiltä. Aluekehitystä perustellaan yhä enemmän taloustieteellisillä argumenteillä. Toisaalta myös "urbaanit vasemmistolaisemmin" ajattelevat ihmiset on saatu kasvukeskusajattelun taakse. Sami Moisio kirjoitti aiheesta aika kiinnostavasti jokunen vuosi sitten julkaistussa kirjassaan.

http://geografiasivusto.net/

Vihreän puolueen asialla

Kirjoittanut Ei lainkaan yllättävää 07.03.2016 13:58:29

Timo on puolueensa ideologian asialla. http://satakunnanvihreat.net/ehdokkaat/timoaro/

Ei kovinkaan yllättävää että tutkimustulokset ja niistä tehdyt päätelmät ovat mitä ovat. Keskittävä kehitys ja kyseisen puolueen suosio kun näyttävät korreloivan keskenään.

Kyläänpistefi!

Kirjoittanut Simo Palviainen 08.06.2016 13:29:03

Oikeassahan Hannu tässä tietekin on, mutta tutkimuksen ja osa median toimintaa näyttää olevan jäljessä yleisemmästä, paljon maseutumyönteisemmästä muutoksesta. Oletteko panneet merkille vaikkapa K-ketjun ilmoituskampanjan kun se oli ostanut Siwat ja osan Valintataloista? Sehän oli ihan maaseutukylien kampanja! Lisäksi kylähypetys on nousussa muuallakin; monissa lehtijutuissa ja näkökulmissa, joten toivo ei ole ihan mennyttä. Vaatimatontahan se vielä on, mutta edes jotain tapahtuu. Käykääpä vilkaisemassa kylään.fi -sivustoa (tai kylaan.fi, ihan sama). Koetamme edistää maaseudun kehitystä siellä kylämatkailua keskittämällä ja nostamalla. Onneksi kansalaisten ajatukset ja ihanteet säilyvät vuodesta toiseen (ja ehkä juuri nyt vahvistuvatkin) sellaisina, että maaseutu on esillä myönteisesti. Tutkimus laahaa jäljessä, sehän on selvä jo siksikin, että yliopistolaitos vaihtaa suuntaa aivan muiden, kuin kansakunnan tarpeiden mukaan. Selitykset on helppo löytää esim. tutkimusrahoitusjärjestelmistä tai meritoitumisjärjestelmistä, mutta myös yliopistolaitoksen sisäisistä, jäykistä ja paikalleen jämähtäneistä rakenteista. (Tiedän asian hyvin, olinhan osa noita rakenteita kuta kuinkin 18 vuotta). Vasta lähdettyäni sieltä ja ryhdyttyäni yrittäjäksi kykenin toteamaan itselleni, millaisessa kurimuksessa tuo kaikkien yhteisesti rahoittama laitos on! Luulin olevan kriittinen ja laajakatseinen, mutta huomasin olleeni sokea. En vain kerta kaikkiaan kyennyt näkemään sisältä miten hurja tilanne on. Onko siis ihme, ettei sieltä saada juurikaan järkevää aluekehitystietoa ulos, ja vaikka saataisiinkin, niin sitä ei ainakaan saada julkisuuteen, koska yliopistolla se osataan huonosti ja hoidetaan jonnekin kv-journaleiden suuntaan korkeintaan. Talous ei todellakaan kerro kaikkea koska ennen taloudellisia ratkaisuja pitää ihmisten päässä tapahtua jotain, joten talous on vain seuraus. Sillä tieteellä ei päästä ytimeen, vaan ainoastaan seurausten tulkintaan.

Kaupunginvaltuusto 2000

Kirjoittanut Porilainen 09.07.2017 17:15:41

Timo Aro valittiin vuonna 2000 Porin kaupunginvaltuustoon 137 äänellä Keskustapuolueen listoilta. Vihreä puolue tuli myöhemmin.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 02.03.2016 - Verkkotoimitus
Login