Jälkijättöistä retroajattelua

Julkaistu 28.04.2016.

Taantumus kääriytyy toisinaan edistyksen kaapuun

Helsingin Sanomien päätoimittaja Antero Mukka ruotii 28.4.2016 kolumnissaan  ”Aikamatka halki kansallismaiseman” pääministeri Juha Sipilän puheita hajauttamisesta. Hän näkee Sipilän pohdinnoissa pelkkää keskustan taktikointia. Hän leimaa aluepolitiikan retrosanaksi. Syyttäessään muita retroilusta on Mukalla niin suuri malka silmässään, ettei hän huomaa itse olevansa tosiretroilun suurmestari.

Hajauttamisessa ei ole kysymys koko maan väkisin asuttuna pitämisestä. Katsanto on aivan toinen. Yksinkertaisesti on kyse siitä, että Suomi on laajan maantieteen ja ääriään myöten monipuolisten mahdollisuuksien maa. Miksei tätä kokonaisuutta valjasteta hyvinvointimme ja yrittäjyytemme edistäjäksi ? Miksi tyytyä muualta kopioituun suurkaupunkivisoon, kun tarjolla on paljon muutakin, omintakeinen Suomen tie ?

Mukan kaltaiset menneiden asetelmien nostattajat vievät katseen pois oleellisesta: Suomea on kehitettävä kokonaisuutena, se maksimoi menestyksemme. Tarvitsemme vahvat kaupungit, monipuoliset paikallisyhteisöt ja moniin yhteiskunnallisiin tarpeisiin vastaavan maaseudun. Tässä mikrokosmoksessa ei ole varaa näennäisiin vastakkainsetteluihin, jotka vievät harhaan tärkeimmästä: isänmaan kokonaisedun turvaamisesta.

Hannu Katajamäki

Antero Mukan kolumni "Aikamatka halki kansallismaiseman" http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1461731006559

Kommentit:

Ei kommentteja toistaiseksi.

Kommentoi:

Tämä on Captcha-kuva (http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha). Sen näyttämiseen tarvitaan graafinen selain.
Tämä on Captcha. Sinun täytyy syöttää kuvassa näkyvät merkit ottaen isot ja pienet kirjaimet huomioon.
*Pakollinen kenttä

Takaisin

Päivitetty 28.04.2016 - Verkkotoimitus
Login