Terhi Pettersson

Senior Development Manager
Terhi Pettersson opiskeli Vaasan yliopistossa tuotantotaloutta. Opinnot yliopistossa avasivat Terhille tien mieluisten työtehtävien pariin jo opiskeluaikana.

Terhin opiskeluaika ei ollut ihan se tavanomaisin, hän nimittäin oli täyspäiväisesti mukana työelämässä jo aloittaessaan yliopisto-opinnot. Lisäksi elämää värittivät perheen kolme pientä lasta. Tällä hetkellä Terhi työskentelee Wärtsilässä, jossa hänen tehtävänään on kehittää meripuolen asiakastoimitusprojektien toimintatapoja ja työkaluja.

Työelämä ja opinnot tukevat toisiaan

Terhi myöntää, että työelämän ja opintojen yhteensovittaminen oli opiskeluaikana välillä raskasta. Siitä huolimatta hän kokee, että opinnoista sai paljon irti, kun tietoa ja taitoa pääsi soveltamaan saman tien työelämässä.

– Kokemukseni mukaan oman alan töiden ohessa opiskelu on antoisaa. Opiskeltavat asiat ovat paljon helpompi oppia ja asettaa kontekstiin, kun on jo kokemusta alalta.

Opiskeluajoiltaan Terhi muistaa edelleen hyvällä Vaasan yliopiston laadukkaan ja kannustavan opinto-ohjauksen, jonka avulla hän sai tutkintonsa suoritettua kunnialla loppuun asti.

– Amanuenssi suhtautui minuun aina ymmärryksellä, auttoi ja tuki läpi kaikkien opiskeluvuosien, vaikka olin välillä pois pitkiä aikoja. Hänestä oli minulle paljon apua.

Työ vie maailmalle

Lukioikäisenä Terhin urahaaveet olivat toisenlaisia, mutta sattumien ja oman aktiivisuutensa ansiosta hän on päätynyt nykyisiin tehtäviinsä. Työ meripuolen asiakastoimitusprojektien parissa on monipuolista ja mielenkiintoista.

– Käytännössä tiimimme tarkoitus on auttaa varsinaista projektihenkilöstöä toimittamaan projektit mahdollisimman tehokkaasti, jotta lopputuloksena on tyytyväinen Wärtsilän asiakas.

Terhi viihtyy hyvin vaihtelevassa työssään, jossa silloin tällöin pääsee matkustamaankin.

– Parasta työssäni ovat ihmiset sekä verkoston luominen ja sen hyödyntäminen. Olen ihmiskeskeinen ja kiinnostunut erilaisista ajattelutavoista, taustoista ja persoonallisuuksista. Vaikka olen perheellinen, matkustan työni puolesta mielelläni.

Terhi Pettersson

Opinnot: Kauppatieteiden maisteri 2015, pääaineena tuotantotalous
Työ: Senior Development Manager, Wärtsilä

Terhi Pettersson
Päivitetty 07.10.2020 - 13:22