Kampus

f101780-09.jpg

Vaasan yliopiston merellinen kampus sijaitsee Palosaarella, lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta. Yliopisto on siis mannereurooppalaiseen tapaan kaupungin sisällä. Viihtyisä ja tiivis kampus tuo eri alojen opiskelijat yhteen, ja katukuvaa leimaa opiskelijaelämä: Palosaarelle on keskittynyt 12 000 opiskelijaa, kolmen korkeakoulun opetus ja opiskelija-asuminen.

Vaasassa opiskellaan ainutlaatuisessa miljöössä. Samassa pihapiirissä on historiallinen, punatiilinen vanha puuvillatehdas ja raikkaan valoisia uudisrakennuksia.

Vanhin osa, Fabriikki, rakennettiin Manchesterin malliin uusgoottilaisine torneineen ja tiilipintoineen, kun kauppaneuvos A.A. Levón perusti vuonna 1856 paikalle maailman pohjoisimman puuvillatehtaan. Historiaa huokuvat myös Technobothnian laboratoriorakennus, hallintorakennus Konttori ja sympaattiset puiset Puuvillatalot, joiden asunnoista osa on opiskelijoiden käytössä.

Uudisrakennukset Tervahovi ja Luotsi valmistuivat vuonna 1994 Käpy ja Simo Paavilaisen suunnittelemina. Kampuksen uuteen osaan kuuluvat myös 2000-luvulla valmistunut viiden korkeakoulun yhteinen tiedekirjasto Tritonia ja ylioppilastalo Domus Bothnica sekä vuonna 2016 valmistunut EnergyLab-rakennus, jossa sijaitsee yliopiston VEBIC-laboratorio.

Päivitetty 15.03.2017 - Verkkotoimitus
Login