Ranskan, ruotsin ja saksan kielissä järjestetään syyslukukauden alussa ja lopussa tasotestit. Tasotesteillä varmistetaan, että opiskelijalla on edellytykset osallistua peruskurssille. Tasotesteihin kannattaa osallistua heti opintojen alussa. Tasotestit ovat voimassa kolme vuotta.

Tasotestejä ei järjestetä englannin, espanjan tai venäjän kielissä.

 

Kenen täytyy osallistua tasotestiin?

 

RUOTSI

Syksyllä 2020 ruotsin tasotesti tehdään Moodlessa:

Ruotsin lähtötasotesti (2020):

  • Kurssiavain: ruotsi2020
  • Testiin ei tarvitse ilmoittautua
  • Testi on avoinna ma 31.8.2020 klo 8.00  - ma 7.9.2020 klo 20.00.
  • Opiskelija saa tiedon testin tuloksesta heti tehtyään testin.

Jos testi on hyväksytty, opiskelija voi ilmoittautua peruskurssille (KRUO6111 Ruotsia hallintotieteilijöille, KRUO9111 Ruotsia kauppatieteilijöille tai KRUO8115 Ruotsia tekniikan opiskelijoille). Ilmoittautuminen peruskurssille päättyy 7.9. klo 23:59 WebOodissa.

Jos testi on hylätty, opiskelijan tulee ensin ilmoittautua valmentavalle kurssille (KRUO0010). Ilmoittautuminen valmentavalle kurssille päättyy WebOodissa 14.9. klo 23:59.

 

Tarkista tästä, tarvitseeko sinun osallistua tasotestiin.

 

RANSKA

Osallistu ranskan tasokokeeseen, jos haluat suorittaa kurssin KRAN5115 Ranskan suullinen ja kirjallinen viestintä. Hyväksytty tasotesti on edellytyksenä kurssille. Jos olet kirjoittanut ylioppilaskirjoituksissa ranskan hyväksytysti, sinun ei tarvitse osallistua tasokokeeseen. Ranskan alkeis- tai täydennyskurssille osallistuvien opiskelijoiden ei myöskään tarvitse osallistua tasokokeeseen.
  • Ranskan tasokoe pidetään ke 3.9. klo 15-17. Koe järjestetään Zoomissa ja/tai Moodlessa. Ilmoittaudu ennakkoon opettajalle Arnaud Dumont.

 

SAKSA

Osallistu saksan kielen tasotestiin, jos haluat suorittaa KSAK9115 Saksan suullinen ja kirjallinen viestintä -kurssin. Sinun ei tarvitse tehdä tasotestiä, jos olet suorittanut täydennyskurssin hyvin tiedoin (arvosana 3, 4 tai 5) tai lukion A-saksan oppimäärän arvosanasi on L, E, M tai C tai lukion B/C-saksan oppimäärän arvosanasi on L, E tai M. Alkeis- tai täydennyskurssille osallistuvien opiskelijoiden ei tarvitse osallistua tasotestiin.
  • Tasotestin voi tehdä Moodlessa ja se on auki koko syyslukukukauden.Saksan tasotestiin ei tarvitse ilmoittautua.