Yliopisto-opiskelijana, kun olet maksanut VYY:n jäsenmaksun, kuulut myös Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palveluiden piiriin. Tuttavallisemmin YTHS:nä tunnettu opiskelijoiden terveyspalveluasema sijaitsee Vaasan keskustassa, aivan torin kulmalla. YTHS tarjoaa sinulle maksuttomat yleislääkäri- ja mielenterveyspalvelut. Oli siis vaivana mikä tahansa, ammattitaitoiset lääkärit ovat sinun käytössäsi.

YTHS tarjoaa myös hammaslääkäripalveluita, mutta näistä peritään pientä käyntimaksua. Maksut ovat kuitenkin hyvin kohtuulliset. Tästä syystä opiskeluaika onkin hyvä hetki hoitaa hampaansa kuntoon, mikäli edellisestä hammaslääkärikäynnistä on jo aikaa.

YTHS:ltä saa myös neuvontaa esimerkiksi seksuaaliterveyteen liittyen. Myös matkustamiseen ja esimerkiksi vaihtoon lähtöön liittyvät rokotukset hoituvat kätevästi YTHS:n kautta. Huomaa kuitenkin, että mikäli esimerkiksi työskentelet opintojesi ohessa ja saat flunssan, ei YTHS ole oikea paikka sairaslomatodistuksen hakemiseen työpaikkaasi varten.

Vaikka palveluista ei hammashoitoa ja erikoislääkärikäyntejä lukuun ottamatta peritä käyntimaksua, peritään kuitenkin peruuttamatta jääneestä vastaanottoajasta sakkomaksu, mikäli et saavu paikalle. Lisää YTHS:n palveluista ja ajanvarauksesta voi lukea osoitteessa www.yths.fi. Kirjautumalla ”Self” –palveluun voit mm. itse hallinnoida ajanvarauksiasi sekä myös viestiä turvallisesti sinua hoitavan ammattilaisen kanssa.

Uutena opiskelijana saat YTHS:ltä Selfiin sähköisen terveyskyselyn, SäTkyn. Muistathan vastata siihen! Kyselyn perusteella YTHS:n terveydenhoitajat voivat antaa sinulle neuvontaa ja ohjausta terveysongelmien ilmetessä sekä tarvittaessa kutsua terveydenhoitajan, fysioterapeutin tai hammaslääkärin vastaanotolle. YTHS tekee tärkeää tutkimustyötä opiskelijoiden terveydentilan kehittymisestä ja myös ylioppilaskunnan edunvalvonnalle on tärkeää, että saamme tutkittua tietoa opiskelijoiden terveydentilasta ja hyvinvoinnista. Kaikki terveyskyselyn tiedot käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti, samoin kuin kaikki muu terveydenhoitotoiminta YTHS:llä.